Boende till sommarjobbare

Att skaffa personalboende till säsongsarbetare

Sommarjobb är en chans för många att tjäna extra pengar och samla erfarenheter. Men det kan vara en extra utmaning att hitta lämpligt boende för tillfälliga sommararbetare. Vandrarhem och stugor är ofta upptagna av semestrande turister och eftersom boendet bara är tillfälligt så kan det vara svårt att hitta fasta lägenheter eller hus.

Att hitta prisvärda, bekväma och säkra platser att bo på under den begränsade tiden kan vara svårt. Ofta finns det en brist på alternativ, och de platser som är tillgängliga kan vara långt ifrån arbetsplatsen eller sakna nödvändiga bekvämligheter. Det är ofta svårt för den enskilde sommarjobbaren att hitta ett eget boende, allra helst om hen bor långt ifrån arbetsplatsen, kanske även ett annat land. Då kan även språkbarriären ställa till med problem när man ska leta efter ett bra uppehälle.

Som arbetsgivare kan det därför vara viktigt att erbjuda de anställda hjälp med detta, och vi på Corporate Apartments har specialicerat oss på att kunna erbjuda olika boendelösningar i hela Sverige med fokus på arbetare inom områden som bygg, anläggning och konstruktion, men passar även allt från bärplockare och skördearbetare till personal inom turism och underhåll. Vårt arbetssätt är anpassat för både långa och korta vistelser, vilket gör att vi även kan hitta en flexibel lösning för sommarjobbare.

Vikten av att erbjuda ett lämpligt boende

För arbetsgivare handlar boendefrågan både om att skapa sig ett gått rykte, attrahera kompetent arbetskraft och kunna skapa en möjlighet för personalen att kunna jobba effektivt. Boendet är en viktig del i att bygga en positiv arbetsmiljö där alla trivs och presterar på sin bästa nivå. Ett tryggt och bekvämt boende kan bidra till att minska stressen och öka trivseln, vilket i sin tur kan påverka arbetarnas prestanda och engagemang positivt.

Vi hjälper er med sommarboendet

För att lösa utmaningen kring boende för arbetare under sommarmånaderna behövs kreativa och innovativa lösningar. Vi kan hjälpa till genom vårt stora nätverk med kontakter med både lokala och nationella bostadsföretag och privatpersoner. Det gör att vi tillsammans med er kan hitta bra lösningar även för tillfälliga sommararbetare oavsett var i Sverige ni behöver boendet, och oavsett om ni önskar lägenhet eller hus. Vi brukar alltid kunna hitta lösningar på kort varsel, men det är bra att ha framförhållning, och vet ni redan nu på våren att ni kommer behöva extra boende för sommararbetare så kontakta oss så snart så möjligt. Även om vårt kontor stängs under industrisemester v 28-31 så är verksamheten och jouren igång så att du även under dessa veckor har tillgång till vår service.

Våra personalboenden har alltid möjlighet till självhushåll, parkering, wifi mm. Du kan läsa mer om våra  företagsboende här.