Borås är en gammal stad med många trevliga besöksmål, mitt i Västra Götaland i södra Sverige. Staden är känd för sin gamla textilindustri som du också kan se på de många eleganta och rustika byggnaderna runt om i staden. Borås har sitt charmiga centrum beläget kring älven Viskan, som en gång i tiden gav kraft åt industrin. Ett par steg från Viskan hittar du Borås torg, Sandwalls Plats, som är omgiven av fantastiska restauranger, butiker och trevliga caféer. Om din familj besöker dig under helgen kan vi rekommendera Borås prisbelönta djurpark eller ett besök på spännande Navet Science Center.

Om du vill ta något att äta finns det många bra alternativ beroende på vad du gillar. Hos Pitcher’s, Tugg Burgers och Hell’s Burgers hittar du bra kött och hamburgare. Om pizza tilltalar dig mer är Cyrano eller Pizza Hut ett utmärkt val. Vill du ta något att dricka hittar du många barer runt om i stadens centrum. Café Viskan är ett populärt ställe där du kan njuta av både frukost och lunch, eller bara ta en kaffe och något sött att äta. Under våren och sommaren öppnar Café Viskan, liksom många andra caféer och restauranger runt om i staden, upp sina soliga uteserveringar.

Om du behöver köpa något, eller bara vill gå ut och shoppa, hittar du många klädbutiker och andra affärer runt om Stora Torget och Sandwalls Plats.

När du är i stan, glöm inte att gå och titta på den nio meter höga statyn av Pinocchio som ligger i rondellen 3 minuters promenad från Sandwalls Plats.

Borås beautiful nature

Slappna av i naturen

Borås erbjuder många sätt för avkoppling och promenader om du känner för det. I stadskärnan hittar du Stadsparken med vackra blommor och lugnande vatten. Strax utanför staden hittar du Ramsjön där du kan ta en skön promenad på egen hand och njuta av den vackra miljön.

Visit Borås Zoo with your family

Besök Borås Djurpark med din familj

Borås Djurpark är en berömd djurpark och det perfekta stället att gå till om din familj är på besök över helgen. Djurparken har cirka 500 djur av 80 olika arter. Det finns allt ifrån lejon, tigrar, elefanter och zebror till sälar, flamingos och renar. Djurparken är öppen 9 april till 25 september.