Kök i Kungsängen

Det kan vara svårt att hitta ett passande boende till företagets personal vid affärsresor eller arbete på annan ort. Oavsett om du gör en kortare tjänsteresa med en liten grupp kollegor eller har en projektanställning i flera månader, så är det viktigt att hitta en företagsbostad som uppfyller personalens behov och företagets budget på bästa möjliga sätt. När man jämför företagslägenhet, lägenhetshotell, motell och hus så finns det flera viktiga aspekter att titta på och det är viktigt att ta med sig att olika boenden passar för olika ändamål.

Motell

Motell är en enklare variant av ett hotell, utformat specifikt för resenärer med bil. De ligger ofta strategiskt placerade efter motorvägar eller andra vägar, med möjlighet till parkering direkt utanför dörren. Att bo på motell är en bra lösning för er som reser i en mindre grupp, inte har behov av stora rum och bara stannar en kortare period. Man får ofta små rum med faciliteter som handdukar, sängkläder och en enklare frukost, du behöver heller inte tänka på städning eller dylikt. Matlagningsmöjligheter finns sällan på rummen, så räkna med att ni behöver gå ut och äta både lunch och middag. Det finns alltid personal på plats som kan hjälpa dig med snabb in- och utcheckning, vägbeskrivningar eller andra frågor. Att ta in på motell är ofta ett prisvärt och smidigt alternativ om du inte planerar att stanna under en längre tid. Att tänka på kan dock vara att det kan finnas begränsat antal rum, så reser ni i större sällskap bör rummen bokas i god tid.

 

Lägenhetshotell

Lägenhetshotell är en bekväm boendelösning både för mindre och större grupper och ger en hemtrevlig känsla. Jämfört med ett motell får du inte bara större yta att röra dig på utan även tillgång till bekvämligheter som fullt utrustat kök, soffgrupp med tv och separata sovrum. På vårt lägenhetshotell i södra Stockholm finns det tvättmaskin och torktumlare i alla rum vilket underlättar för långtidsresenärer. Möjligheten att laga mat i lägenheten och umgås med kollegorna i naturliga sällskapsytor gör vistelsen både trevligare och billigare. På lägenhetshotellet i Slagsta kan du boka veckostädning och vi har personal på plats vid eventuella frågor eller funderingar. Reser man i större grupp finns ekonomiska fördelar genom att slippa boka flera små hotellrum. Priserna jämfört med motell kan variera från stad till stad men i regel kan man säga att motell är billigare för den lilla gruppen och den korta resan. Men desto fler ni är och ju längre vistelse, blir det ekonomiskt fördelaktigt med lägenhetshotell eller att hyra ett hus.

 

Företagslägenhet

En företagslägenhet och en lägenhet i lägenhetshotell är invändigt sett väldigt lika. Lägenheternas storlek och utseenden varierar givetvis från boende till boende men bekvämligheterna är de samma. Du bokar din lägenhet med det antal sovplatser som passar gruppen och får utöver detta ett fullt utrustat kök, badrum med tvättmöjligheter, vardagsrum med tv och wifi. I alla våra företagslägenheter finns redskap för att kunna hålla det rent och fint, men det går även bra att boka städning via oss. Den största skillnaden mellan företagslägenheter och lägenhetshotell är att företagslägenheten inte nödvändigtvis behöver ligga i anslutning till andra företagslägenheter och det finns inte någon reception. Detta ger möjligheten att boka lägenheter på olika platser. För dig som jobbar mitt i stan kan det vara smidigt med närhet till arbetsplatsen, speciellt om det gäller företagslägenhet i Stockholm, Göteborg, Malmö eller andra storstäder. Lägenhetshotell behöver ha större anläggningar som för prisets skull ofta ligger strax utanför centrum och motellen ligger ofta placerade efter stora vägar. Företagslägenheter finns att hyra både centralt men såklart även i förorter och utanför centrum, så här kan du anpassa läget helt efter personalens behov och arbetsplatsens läge.

Företagslägenheter hyrs ofta ut under längre perioder och blir billigare ju längre vistelsen är. För längre projekt är företagslägenheter vanligtvis den bästa typen av boende både ekonomiskt och i bekvämlighet. Hyresvärdarna har ofta flexibla villkor och kan ta fram en boendelösning som passar företaget och projektet på bästa sätt.

Hus

Att hyra en villa eller ett radhus är också ett prisvärt och smidigt alternativ för den stora gruppen, speciellt om det gäller en längre vistelse. Här får de anställda gott om plats för sina saker och hemtrevliga sällskapsytor att umgås på. Till skillnad från företagslägenheter så har de flesta hus rymliga kök med stor kyl och frys vilket är perfekt om man vill storhandla eller ta med egen mat hemifrån. Här får alla plats att laga mat och äta tillsammans. Det finns dessutom oftast tillgång till trädgård eller uteplats vilket är perfekt för middagar under sommarhalvåret, aktiviteter eller för den som bara vill njuta av lite frisk luft. Alla Corporate Apartments hus är anpassade efter större grupper och har därför nästan alltid flera badrum, så man slipper trängsel och kö på morgonen när alla vill duscha och borsta tänderna samtidigt. Tvättmaskin, städutrustning, lakan och handdukar finns på plats och du får även fri tillgång till bredband och TV. Parkering finns alltid i anslutning till bostäderna som ligger placerade lugna och trevliga områden.

Precis som med företagslägenheter hyrs husen med fördel under längre perioder, ju längre vistelse desto mer prisvärt. Hyresvärdarna anpassar ofta uthyrningsvillkoren efter företaget och hjälper till med specifika önskemål och frågor.