Lund är en charmig stad i södra Sverige med många sevärdheter för besökare. Den historiska stadskärnan är uppbyggd kring Stortorget och Domkyrkan som är drygt 900 år gammal. Bland kullerstensgator och medeltida byggnader finner du flera trevliga parker, restauranger, fik, butiker och barer. Lund är trots sin lilla storlek en livfull stad med mycket evenemang och aktiviteter eftersom det är en av Sveriges största studentstäder. Men det finns även mycket att se och göra med ett gäng kollegor, eller med familjen när de är på besök.

 

Var du kan äta

På Klostergatan, bara ett stenkast från Domkyrkan finner du Creperiet i ett gult hus med putsad fasad. Här kan du njuta av Crepes och Galetter med mängder av olika toppings till både frukost, brunch, lunch och middag. Gattostretto är en italiensk restaurang där du kan få en prisvärd pasta till lunch. Är du sugen på Burgare så finns hak som Tugg Burgers, Shady Burgers, Burger 13 och Surf Shack. Om du har svårt att bestämma dig för vad du är sugen på så är Lunds Saluhall värt ett besök. Här kan du strosa runt bland delikatesser och fina råvaror i handelsdelen och sedan slå dig ner på den restaurangen som lockar mest.

crepes i lund

Vad du kan se

Lunds Domkyrka är med sin rika historia och vackra arkitektur ett av södra Sveriges stora turistmål. Oavsett om du vill sitta med på en gudstjänst eller bara vill se den vackra katedralen på avstånd så är det väl värt ett besök om du är i krokarna. Domkyrkan är centralt belägen mellan Stortorget och Lundagård som är en av stadens vackra parker. Andra välbesökta grönområden är Stadsparken, där du kan njuta av vacker natur, åka skatebord eller träna på utomhusgymmet. Botaniska trädgården, som ligger strax öster om stadskärnan är ett självklart stopp under sommarhalvåret. Andra populära besöksmål är Häckeberga slott, Skissernas Museum, Konsthallen eller Historiska Museet.

 

Vad du kan göra – med kollegorna

Har du och kollegorna en ledig stund och vill hitta på något? I Lund finns det något för alla. Bowling, Discgolf, Padel och Gokart för de rastlösa. Shopping i stadskärnan eller köpcentrumet Nova Lund. Kanske avslutar ni kvällen med Bio på någon av Lunds biografer? Om du gillar loppisar och befinner dig i Lund mellan april och september så kan ett besök på Södra Esplanaden på lördagar vara något för dig. Här samlas mängder av människor för att sälja begagnade kläder och prylar.

 

Vad du kan göra – med familjen

Om familjen är på besök över helgen finns det en mängd roliga aktiviteter för barn. Är det skönt väder så kan ni passa på att besöka lekplatserna i Stadsparken och Tunaparken eller leta upp närmsta lekplats här. Under regniga dagar så går ett besök på Högevalls äventyrsbad hem hos de flesta barnen.

 

Kulturen är ett museum som består av flera kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer. Här kan du stiga in i de olika husen och uppleva livet i staden och på landet, och i olika tidsepoker. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar så här finns något för alla åldrar. Vattenhallen Science Center är också ett roligt besöksmål. Här får barnen klura och experimentera med fokus på naturvetenskap och teknik.

 

Vi hoppas du hinner se och njuta av denna mysiga stad under din jobbvistelse!