apps for business trip

Det kan ibland vara knepigt att resa och arbeta i nya länder. Var hittar jag matbutiker i en okänd stad? Vilka kläder ska jag packa? Att planera din affärsresa kan kännas komplicerat, men med några bra appar kan du förenkla hela resan!
Vi har listat 10 appar som vi tror kommer göra din företagsresa i Sverige enklare!

Google Maps

Du kanske redan är bekant med Google Maps, men visste du att du kan söka efter restauranger, kaféer, barer och butiker nära dig? Och du kan naturligtvis även använda den för att hjälpa dig att navigera genom staden du befinner dig i.

Google Translate

Affärsresa med utländska kollegor eller leverantörer? Med Googles fantastiska översättnings-app kan du få hjälp med att översätta krångliga ord. Visste du att Google Translate också har en konversationsfunktion? Den är lätt att använda. Med konversationsfunktionen inbyggd i appen kan du välja ditt språk, det språk du vill översätta till och sedan prata in i appen. Appen kommer sedan att översätta det du har sagt i realtid.

TripAdvisor

TripAdvisor är en tjänst där du kan leta upp saker att göra i staden du befinner dig i, men också restauranger där du kan äta, barer att ta en drink på eller andra spännande platser att besöka. De är en av de mest populära recensions-apparna för restauranger i Sverige. Ta en titt på recensionerna om du är osäker på vad du ska välja.

Uber

Uber är ett världsomspännande företag med enkla taxitjänster. De är fortfarande inte aktiva i alla städer i Sverige, men om du bor i någon av de större städerna är Uber ett enkelt sätt att få tag i en taxi. Spåra ankomsttiden för din bokade bil på din telefon, bli välkomnad av en professionell chaufför, ta en bekväm plats och låt Uber-appen till och med ta hand om betalningen. Så enkelt som det borde vara!

Valuta+

Valuta+ är en enkel och gratis valutaomvandlare. Den har ett enkelt användargränssnitt och stöder mer än 170 valutor. Ett enkelt sätt att få lite bättre överblick över priserna i det land du vistas i.

SL

Bor du i Stockholm? SL är appen där du kan navigera med kollektivtrafiken i Stockholm. Du kan planera din resa och köpa biljetter direkt i appen.

Västtrafik To Go

Om du bor i Göteborg eller Borås fungerar inte SL. Västtrafik är företaget som sköter kollektivtrafiken i västra Sverige, runt Göteborg. Du kan planera din resa och köpa biljetter direkt i appen. De stöder också många betalkort från utländska länder.

SMHI Väder

SMHI står för Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut. De har en av de mest populära väderprognos-apparna. Ange staden du är i (eller planerar att åka till) och se hur vädret kan bli!

foodora: Beställ mat online

Foodora är en app där du kan beställa restaurangmat och andra förnödenheter direkt hem till dig med hemleverans. Foodora finns i många städer i Sverige och allt fler restauranger och caféer börjar knyta an till tjänsten. Ett enkelt sätt att få mat om du inte vet vart du ska ta vägen!

Packr Travel Packing List

Packr hjälper dig att spara tid och göra en smart packlista för din vistelse. En kvantitet kan ställas in för varje föremål, vissa föremåls kvantitet kommer automatiskt att anpassas till längden på din vistelse. Du kan självklart även skapa dina egna packlistor.